Διαβάστε για τον Γιόχαν Σεμπάστιαν Στράους Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ Παίξε το ανακαλύπτω την ορχήστρα CD Χρωματιστά Τραγούδια

μουσικές επιλογές

Εδώ παιδιά μπορείτε να δείτε και να ακούσετε αξιόλογες συναυλίες και νέους μουσικούς που είναι πολύ κοντά στην ηλικία σας και που η αγάπη τους για την μουσική τους έκανε να ξεχωρήσουν.

Αυτή είναι η Νεανική Ορχήστρα της Μεγάλης Βρετανίας. 170 νέα παιδιά από όλες τις πόλεις της χώρας. Μια αξιοθαύμαστη ορχήστρα γεμάτη απο τον ενθουσιασμό που έχουν όλοι οι νέοι μουσικοί!

Η Νεανική Ορχήστρα της Φιλαδέλφειας είναι απο τις πιο παλιές Νεανικές ορχήστρες στην Αμερική. Λειτουργεί εδώ και 70 χρόνια και παραμένει νεανική! Απολαύστε την παιδιά!

Να και μια δική μας ορχήστρα! Είμαι η ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης. Εδω μαζί με την Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Ρόδου παίζουν στην Όπερα του Γ. Δροσίτη “Το Καναρίνι” που ανέβηκε στην Λυρική Σκηνή στα πλαίσια του 2ου Μαθητικού Φεστιβάλ Όπερας.

Η περίφημη Νεανική Ορχήστρα απο την Βενεζουέλα Simon Bolivar. Μια ορχήστρα που ήταν το αποτέλεσμα ένος πρωτοποριακού εκπαιδευτικού προγράματος (El Sistema). Κάθε εμφάνιση αυτής της ορχήστρας προκαλεί αντιδράσεις που θυμίζουν περισσότερο ροκ συναυλία! Είχαμε την τύχη πριν αρκετό καιρό να τους απολάυσουμε και εμείς σε συναυλία που έδωσαν στο Ηρώδειο.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων της Ατλάντα λειτουργεί απο το 1974 και αποτελείται απο παιδιά 13 εως 18 χρονών. Κύρος σκοπός της είναι η εκπαίδευση των παιδιών στα ορχηστρικά σχήματα.

Άλλη μια καταπληκτική ορχήστρα νέων η Συμφωνική Ορχήστρα του Σαν Φραντσίσκο. Εδώ σε μια απολαυστική ερμηνεία ενός χορού του μεγάλου Αργεντινού συνθέτη Κιναστέρα (Ginastera).