Διαβάστε για τον Γιόχαν Σεμπάστιαν Στράους Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ Παίξε το ανακαλύπτω την ορχήστρα CD Χρωματιστά Τραγούδια

Η Φωνή

Υπάρχει ένα μουσικό όργανο που το έχουμε όλοι πάντα μαζί μας, όπου κι αν είμαστε και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε όποτε αισθανόμαστε την ανάγκη του, χωρίς να χρειαστούμε δάσκαλο για να το μάθουμε! Όταν αισθανόμστε χαρά, λύπη, μοναξιά, είτε μόνοι μας είτε με παρέα, μας έρχεται να... τραγουδήσουμε!

Μέσα στο λαιμό μας, υπάρχουν δύο μικροί μυς που λέγονται φωνητικές χορδές, και είναι οι ίδιες που χρησιμοποιούμε για να μιλήσουμε. Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να ελέγχουν αυτές τις χορδές έτσι ώστε να αλλάζουν από ψηλή σε χαμηλή φωνή, κι έτσι μπορούν να κάνουν μουσική. Αν κάποιος τις γυμνάσει με το σωστό τρόπο, τότε μπορεί να δημιουργεί πολλούς ήχους, και να τραγουδάει δύσκολα τραγούδια!

Η διαφορά και η ομορφιά του τραγουδιού, είναι ότι εκτός από τη μελωδία, μπορούμε να πούμε και λόγια.

Ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του διαφορετική (χαρακτηριστική) φωνή. Κάποιοι άνθρωποι μπορούν να τραγουδήσουν πιο ψηλές νότες, άλλοι πιο χαμηλές. Όμως του καθένα η φωνή είναι ξεχωριστή.

η φωνή